Rezolutie OFSD

Rezolutie OFSD

Intrunite in cadrul Scolii politice de vara, in perioada 28-30 august  2015, reprezentante ale OFSD din toate judetele si din municipiul Bucuresti, propun conducerii  Partidului Social Democrat urmatoarele:

 1. Necesitatea participarii si reprezentarii proportionale a femeilor pe listele electorale ,la alegerile locale si cele Parlamentare ,din anul 2016 si anume:
  1. La alegerile locale pentru consilieri locali si judeteni,pe listele de candidati ,prezenta femeilor sa fie in proportie de cel putin 30%.
  2. La alegerile parlamentare ,listele din fincare judet , sector si din municipiul Bucuresti,sa cuprinda candidate femei ,in proportie de cel putin 30%.
 2. Participarea femeilor in structurile de conducere politica si administrativa ,sustinerea lor pentru participarea la decizie.
  1. Consolidarea rolului femeilor in activitatea partidului,sustinerea si promovarea lor la alegerile in partid pentru functia de presedinte ,la nivelul judetelor ,municipiilor,sectoarelor oraselor si comunelor.
  2. Cresterea procentului de femei in componenta Consiliilor locale,judetene,a sectoarelor si municipiului Bucuresti ,precum si a numarului presedintelor in structurile administrative alese.
  3. Sustinerea unui numar mai mare de femei pentru ocuparea functiilor din institutiile descentralizate in judete si in capitala.
  4. In componenta Guvernului,prezenta femeilor sa fie in procent de cel putin 30%
  5. In structurile de conducere ale Parlamentului,in Birourile de conducere ale celor doua Camere,cat si la nivelul Comisiilor de specialitate ,reprezentarea femeilor sa fie de cel putin 30%.
  6. La alegerile pentru Parlamentul European ,prezenta femeilor pe lista sa fie in procent de cel putin 40%.
  7. La nivelul judetelor ,sectoarelor si municipiului Bucuresti,precum si la nivel central ,presedintele OFSD sa faca parte din Comisiile create de  organizatiile de partid , care vor discuta si  aproba listele electorale pentru alegerile locale si cele generale.

OFSD are capacitatea pentru a organiza stagii de pregatire a femeilor pentru implicarea si sustinerea candidatelor in campaniile electorale  la alegerile locale si cele generale.

Femeile social democrate ,isi propun sa reprezinte o structura consecventa si echilibrata, implicata in toate activitatile partidului,atat in campaniile electorale cat si in munca politica ,pentru ca impreuna cu colegii  din partid sa asigure castigarea alegerilor de catre PSD.

30 august 2015

Participantele la Cursurile Scolii Politice  de vara, Mamaia, 2015