Rezultatul alegerilor locale pentru femeile social democrate

Rezultatul alegerilor locale pentru femeile social democrate

Castigarea alegerilor locale din 5 iunie 2016 a constituit obiectivul principal al Partidului Social Democrat.Rezultatele obtinute au fost pe masura acestui deziderat. Mobilizand  toate organizatiile, de la toate nivelele politice inscrise in cursa electorala.

Din cele 3186 de mandate de primar, PSD a castigat 1706, deci peste 50%. La Consiliile judetene PSD a obtinut 612 mandate de consilier, iar la cele locale 16.863 de mandate.

Capul de afis al rezultatelor inregistrate in aceasta campanie, l-a constituit castigarea primariei generale a capitalei si a tuturor celor 6 sectoare de catre partidul nostru. Putem spune, fara lipsa de modestie, ca acest rezultat  constituie trofeul campaniei alegerilor locale pentru PSD.

Organizatia Femeilor Social Democrate, s-a inscris in acest efort general, iar rezultatele sunt superioare fata de alegerile precedente. Astfel la:

–  Primari femeile  au castigat 86 de mandate, in 3 municipii, 3 orase si in 80 de comune, fata de 55 mandate castigate in anul 2012

– Consilieri judeteni, femeile au obtinut 204 mandate fata de 78 cate s-au obtinut in 2012

– Consilieri locali  femeile au castigat 2540 de mandate fata de 1856 obtinute in anul 2012

Mandatele obtinute de OFSD ne situiaza pe primul loc fata de celelalte organizatii de femei din partidele politice care au candidat.

Apreciem efortul deosebit si implicarea exemplara a tuturor femeilor inscrise in cursa electorala in acest an, care s-au confruntat cu, candidati puternici, in special barbati, si care au fost invinsi. Subliniem in primul rand victoria obtinuta de Gabriela Firea, la Primaria generala a capitalei, care a invins nu numai adversarii dar si prejudecatile care au existat mult timp, potrivit carora  PSD nu poate fi   castigator in capitala, precum si cele legate de faptul ca o femeie nu poate fi primar general. Iata ca electoratul s-a desprins mai repede de aceste idei depasite  si a dat votul celor care au meritat. Alaturi  de Gabriela Firea remarcam efortul deosebit in campanie a lui Olguta Vasilescu, care a  recastigat pentru a doua oara municipiul Craiova si a lui Maria Precup, care de asemenea, recastiga municipiul Reghin.

Cu un palmares bun se inscriu si colegele care au castigat primariile din  3 orase, Aurelia Fedorca, la Oas Negresti, Gabriela Tulbure, la Sein, Maramures si Jenica Dumitru, la Stefanesti – Arges. Toate cele 80 de colege care au obtinut mandate de primar la comune  si-au asumat responsabilitatea de a candida, iar unele au obtinut mandatele in mod repetat, de 3, 4 sau chiar 5 ori. Apreciem pentru curaj, competenta si responsabilitate pe colegele noastre Mariana Gaju, Cumpana – Constanta; Coman Stanca, Vadeni – Braila; Lucia Suciu, Chinteni – Cluj; Greavu Maria, Loamnes – Sibiu; Sarbu Luiza, Nucet – Dambovita; Vasilescu Maria si Busa Ioana, Tantareni si Stoina – Gorj; Lazar Mariana, Strunga – Iasi; Ilie Georgeta, Scanteia – Ialomita; Dascalu Valeria – Sabaoani si Petrariu Adriana, Vanatori din jud. Neamt, Carlan Ileana, Calugareni – Prahova; Taran Violeta, Bercisesti – Suceava; Barbulescu Florica – Uda Clocociov si Magereanu Ioana Storobaneasa, jud. Teleorman; Elena Garneata, Slobozia Ciorasti – Vrancea; Bahrim SilvanaVutcani, Hultoana Paula, Zorleni si Amanci Monica, Albesti din judetul Vaslui care sunt castigatoare la al 5-lea si al 4-lea mandat. Toate cele 86 care au obtinut functia de primar dar si cele multe  care au fost alese  consilieri judeteni si locali  merita aprecierile si felicitarile noastre pentru succesul obtinut.

In mod deosebit apreciem efortul sustinut ale colegelor noastre din conducerea partidului, Ecaterina Andronescu,Rovana Plumb dar si a presedintei OFSD, Viorica Dancila, care zi de zi aproape, au participat in campanie, alergand de la un capat la altul al tarii, pentru a sustine candidatele si candidatii PSD.

Avem convingerea ca toate femeile care au obtinut mandate de primar, consilier judetean, municipal si local isi vor face cu prisosinta datoria, isi vor indeplini promisiunile facute cetatenilor, actionand impreuna cu ei pentru dezvoltatrea tuturor comunitatilor in care au fost alese.

17 iunie 2016