Scoala Politică de vară a OFSD, editia 2019.

 

 

              Cea de a-7- a Ediție a șolii politice a OFSD, a desfășurata în perioada 29 august-1 septembrie 2019 la Mamaia, a fost un succes pentru organizația noastră și pentru PSD.

              Bucurându-se de prezenta d-nei Premier Viorica Dăncila, candidat pentru Președinția României, a unui număr important de membri din conducerea partidului de la nivel național și județean , acțiunea și-a atins scopul in ce priveste participarea, problematica dezbatuta, dar mai ales a faptului  ca a constituit cel mai bun prilej pentru startul în Campania alegerilor prezidențiale pentru candidatul PSD.

             Adresându-se femeilor prezente d,na Viorica Dancila, președinte al PSD, a apreciat activitatea lor, acțiunile organizate și eficienta acestora.

            În cuvântul expunerea făcuta, d-na Prim-Ministru Viorica Dăncila a subliniat necesitatea solidarității si unității partidului, având drept model Organizația femeilor social democrate. Faptul ca femeile reprezinta 45% din efectivul partidului,aceasta realitate  înseamna forța, implicare si mai ales responsabilitate din partea lor.

            Un obiectiv important prezentat l-a constituit alegerile prezidențiale din acest an. Cu acest prilej s-a subliniat faptul ca este de mare importanta candidatura unei femei pentru functia de presedinte al Romaniei si a luat aceasta decizie, susținută de partid, in interesul tarii,pentru ca Romania are nevoie de un alt fel de presedinte care sa asigure stabilitate, echilibru si bunăstarea  romanilor. Apreciază ca alegerile  vor  constitui  ținta  si scopul principal al mobilizării  tuturor femeilor din organizație  in campanie.

             Mesajul adresat in finalul discursului a fost de incredere in capacitatea si forta PSD,a dânșii incalitate de candidat, chemand toate femeile sa fie active si  sa contribuie la castigarea alegerilor prezidențiale de către candidatul PSD.

            În perioada 23-24 februarie 2018, a avut loc simpozionul ”Politici publice locale, importanta accesarii fondurilor europene”, desfasurat in Statiunea “Sambata de sus’’, judetul Brasov. La această acțiune au participat femeile primar si viceprimar PSD din toata tara, experti, consilieri specializati in domeniu, femei parlamentari si secretari de stat. Din partea conducerii PSD, au fost prezente dna Gabriela Firea, vicepresedinte PSD și primar general al capitalei, dna Natalia Intotero, secretar regional si Ministrul romanilor de pretutindeni. Din cadrul judetului Brasov, au participat: Marius Dunca, deputat și presedintele PSD al judetului, Roxana Manzatu, deputat, presedinta OFSD Brasov, senatori si deputati.

               Subiectele dezbatute s-au referit la importanta fondurilor europene pentru dezvoltarea comunitatilor locale, proiectele ce pot fi accesate in 2018, modalitatile si etapele de parcurs pentru castigarea proiecteor  importante pentru localitatile rurale si urbane. O alta tema dezbatuta a fost  cea privind “Codul administrativ al Romaniei “, care se afla la Parlament pentru dezbatere si adoptare si care va da o noua orientare europeana, cu privire la organizarea si dezvoltatea localitatilor si a tarii.

           În cadrul seminarului, un  timp important a fost afectat dialogului si raspunsurilor la intrebari intre participanti si reprezentantii institutiilor centrale, prin care s-au lamurit o serie de aspecte importante in ceea ce priveste administratia locala. În acest context, seminarul a reprezentat un bun prilej pentru promovarea bunelor practici, a unor propuneri, mai ales de ordin legislativ si pentru alocarea fondurilor bugetare.  

           În interventia sa, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a prezentat importanta  proiectelor in domeniul sănatatii ,educatiei, transportului si cele privind crearea unui mediu sanatos si de siguranta pentru bucuresteni, buna colaborare pe care o are cu multe primarii din tara.

          Doamnele primar și viceprimar PSD si-au exprimat increderea ca actuala conducere executiva a tarii va  sprijini administratia publica locala , astfel incat să se înfăptuiască ceea ce s-a prevazut in Programul de guvernare la acest capitol, asigurand Guvernul, pe premierul Viorica Dancila, ca vor depune toate eforturile pentru o buna guvernare  in plan local, contribuind cu toate forțele la dezvoltarea întregii tari.

25 februarie 2018

Marți,  18 iulie 2017 la sediul central PSD din șoseaua Kiseleff a avut loc întrunirea Biroului Permanent al OFSD, la care au participat invitați din conducerea partidului, președinți de organizații județene.

Agenda de lucru a cuprins organizarea și pregătirea „Școlii politice de vară a OFSD” care va avea loc în perioada 24-27 august 2017 și calendarul activităților politice pentru semestrul II-2017.

În acest context s-a stabilit numărul  de participanți, invitați și programul școlii de vară.

Președinta OFSD Viorica Dăncilă a subliniat faptul că programul din această ediție va cuprinde teme de pregătire politică a femeilor, promovarea tradițiilor românești și a portului popular .

La   „Școala politică de vară a OFSD” vor participa membre ale organizațiilor județene, lectori pentru dezbaterea temelor propuse, invitați de onoare și reprezentanți ai mass-media.

„Violența împotriva femeii” dezbatere organizată  de Consiliul Județean Giurgiu în parteneriat cu OFSD Giurgiu

Luni 17 iulie 2017, Consiliul Județean Giurgiu în parteneriat cu OFSD Giurgiu au organizat dezbaterea „Violența împotriva femeii” la sediul Consiliului Județean Giurgiu.  Au participat reprezentanți ai Tribunalului Giurgiu, Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Așezământului social “SF.Arhangheli Mihail și Gavril” din Slobozia, Giurgiu și ai altor instituții cu atribuții în domeniu.

În cadrul evenimentului președintele Consiliului Județean Giurgiu Marian Mina,  a vorbit despre percepția cunoașterii și diminuarea acestui fenomen, declarând că județul Giurgiu are cea mai ridicată rată a abuzurilor de violență domestică.

Prezentă la acțiune  Viorica Dăncilă, europarlamentar  S&D, membru în Comisia pentru drepturile femeii și egalitatea de gen din Parlamentul European și Președinte OFSD a precizat că  : „Această dezbatere este una cu impact, una pe care o putem extrapola nu numai în Giurgiu, dar în toată țara, acest lucru trece dincolo de limitele unui județ și de cele naționale. E revoltător că în secolul 21 mai putem vorbi despre violența împotriva femeii. Pentru a discuta despre violența domestică trebuie să vedem ce stă în spatele acestui fenomen, și în urma discuției să găsim acele metode care stopeze acest lucru.”

Cu privire la datele statistice „acestea sunt îngrijorătoare. La fiecare 30 de secunde o femeie este lovită în România și aproape 300 de femei mor în România din cauza violenței domestice. Toți cei care pot să contribuie trebuie să o facă pentru a pune capăt acestui flagel. Mă refer aici la partea legislativă, la cea administrativă, la biserică, la politie, toți acești actori pot contribui la combaterea violenței domestice. Sper să putem dezvolta acest model de la Giurgiu în toată țara, dar și la nivel european” a conchis Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul a subliniat și importanța cooperării trans-europene: „Prin cooperare națională și europeană putem avea un impact mai mare, pentru a pune lucrurile în comun, deoarece dacă ele rămân dispersate nu vor avea niciun rezultat, de aceea întreprind eforturi și în Parlamentul European.”

Printre invitați s-au regăsit : Carmen Daniela Dan – Ministrul Afacerilor Interne; Aurelia Grațiela Drăghici – Secretar de Stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați; Nicolae Barbu – primar municipiu Giurgiu; Chestor principal de poliție Despescu Bogdan – Inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române; General de brigadă Andreiana Marin – Inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 

Participanții au convenit că este necesară crearea unui front comun pentru combaterea și prevenirea fenomenelor de violență și discriminare punându-se un accent mai mare pe activitatea de prevenire precum și îmbunătățirea legislației.

La Parlamentul European din Bruxelles, la data de 7 iunie, liderul eurodeputaţilor social-democraţi din România, Viorica Dăncilă, în colaborare cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, a organizat evenimentul ”IA – simbol al comunităților românești din Europa”.

”Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru prietenii europeni de a cunoaște mai multe despre elementele culturii tradiționale românești. Cultura noastră tradițională face parte din patrimoniul cultural al Uniunii Europene și avem toate motivele să fim mândri de ceea ce oferim acestui patrimoniu.
România are valori autentice, prin care ne putem promova în fața lumii. Lor li se datorează interesul tot mai ridicat pe care turiștii europeni, dar nu numai, îl arată față de cultura tradițională românească, precum și reacțiile pozitive pe care personalități cunoscute la nivel mondial le au când vizitează România.
IA este un simbol al culturii naționale recunoscut la nivel internațional și care influențează, după cum am văzut, pe mulți dintre artiștii moderni din diferite domenii. Este un sentiment de mândrie când vedem IA purtată la evenimente foarte importante la nivel internațional și cred că trebuie să facem cunoscut faptul că este vorba de un element al culturii noastre tradiționale.
Este important să prezentăm în fața partenerilor noștri bogata moștenire culturală pe care o avem. Sunt fericită de faptul că autoritățile din România sunt cu adevărat interesate să sprijine promovarea culturii naționale la nivel european” afirmă eurodeputata Viorica Dăncilă.

Comitetul Executiv al OFSD, ținut de această dată la Zalău, s-a dovedit a fi o întâlnire pe cât de plăcută pe atât de utilă. Am discutat, printre altele, despre principalele obiective la OFSD, dar mai ales despre punerea în practică a programului de guvernare. O temă intens dezbătută a fost legea salarizării aflată în dezbaterea parlamentului, dar în egală măsură am discutat și despre educație, sănătate, promovarea femeii. Cum pe agenda publică se vorbește intens în ultima perioadă despre obligativitatea sau nu a vaccinării copiilor, evident că am abordat și această temă tot mai sensibilă. Au fost alături de noi președintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, președintele OFSD Sălaj, Dana Cota, căreia țin să-i mulțumesc în numele tuturor participantelor pentru organizarea impecabilă a evenimentului, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, colegi parlamentari, primari.

Ziua Internațională a Familiei a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite la 20 septembrie 1993, în baza Rezoluției 47/237, reprezentând o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de familie și a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile.

            Cu acest prilej Organizația Femeilor Social – Democrate București a organizat joi, 11 mai, la sediul Institutului Social Democrat ”Ovidiu Șincai”, o dezbatere care a atras atenția prin intermediul intervențiilor discursive a invitaților prezenți asupra problemelor cu care se confruntă familiile atât din România cât și din alte state europene.

             Președinta Organizației Femeilor Social-Democrate, doamna Europarlamentar Viorica Dăncilă, a vorbit despre măsurile pe care le are în vedere Partidul Social Democrat în ceea ce privește protecția familiei. Vicepreședinta OFSD, doamna Secretar de Stat în cadrul Autorității pentru Protecția Dreptului Copilului și Adopție, Gabriela Coman, a vorbit despre creșterea gradului de conștientizare a menirii familiilor în promovarea educației și a posibilităților de învățare în decursul vieții pentru copii și tineri

Delegația Federației Femeilor din China, in perioada 22-24 mai 2017 a efectuat o vizită de lucru la invitația OFSD.

Întâlnirea a avut loc în Municipiul București în cadrul căreia s-a semnat un PROTOCOL de colaborare și parteneriat între Organizația OFSD București si Federația Femeilor din Beijing.

Info OFSD

Organizatia Femeilor Social – Democrate

Clipboard01

Proiecte si Actiuni OFSD

clipboard02

Proiecte si Actiuni OFSD