INFORMARE

cu privire la vizita delegatiei Federatiei Nationala a Femeilor din Intreaga China si a delegatiei Organizatiei de Femei a P S Bulgar.

In perioada 2-5 iulie 2016, o delegatie a Federatiei Nationale a Femeilor din Intreaga China (FNFIC) a efectuat o vizita in Romania la invitatia OFSD.

Din delegatie au facut parte 6 membre si au fost conduse de d-na Meng  Xiaosi, Secretarul general al FNFIC. Vizita s-a inscris in cadrul continuarii bunelor relatii si a colaborarii intre cele doua organizatii. Programul vizitei s-a realizat in municipiul Bucuresti,in judetele Brasov  si Prahova. La Bucuresti delegatia a fost primita de Viorica Dancila, presedinta OFSD si Rovana Plumb vicepresedinte PSD. Din partea conducerii partidului ,delegatia a fost primita de dl. Marian Neacsu, secretar general PSD. In cadrul intalnirilor si al dezbaterilor care au avut loc pe parcursul vizitei au fost stabilite modalitatile de colaborare in viitor, in cadrul dezvoltarii unor proiecte comune prin care, atat femeile din Romania cat si cele din China, sa dezbata si sa gaseasca cai comune de sprijin si colaborare in urmatoartele directii:

  • Promovarea unor bune practici si a experientei politice in ce priveste principiul egalitatii sanselor si sustinerii femeilor in functii de decizie
  • Cooperarea in cadrul unor proiecte in ce priveste  dezvoltarea turismului si a ecoturismului de catre femei. Realizarea unor programe de pregatire in turism a femeilor atat in China cat si in Romania.
  • Infratirea intre localitati din Romania si China, prin intermediul celor doua organizatii de femei (OFSD si FNFIC).

Cu acest prilej s-a convenit ca orasul Busteni sa se infrateasca cu un oras din Regiunea Mongolia Interioara. (o membra a delegatie chineze  fiind presedinta din aceasta zona, fost primar).