OFSD Diaspora

În luna ianuarie 2016, s-a înființat OFSD Grecia. Deschiderea oficială a organizaţiei a avut loc la Neapoli-Lakonia, în sala Primăriei.
Printre invitaţii de marcă ai evenimentului s-au numărat: Manuela Marinescu, Președintele PSD GRECIA, Giannis Roula Georfoudis, Președintele comunității orașului Neapoli-Lakonia și Hlias Kontakas, Consilierul local al primăriei.

extern1
extern2

De asemenea, în luna ianuarie 2016, s-a înființat OFSD Israel la Petah Tikva. În cadrul conferinței organizate cu acest prilej s-a subliniat că femeile social-democrate pot schimba contextul politic național și internațional şi că pot însemna puncte de referinţă pentru comunităţile în care trăiesc.
La finalul ședinței, Președintele OFSD Diaspora a acordat un interviu ziarului „Jurnalul Săptămânii”, în cadrul căruia s-au prezentat obiectivele și misiunea Organizației de Femei Social-Democrate.

extern3
extern4

În cadrul deplasării, Președintele OFSD Diaspora, Lilla Debelka, s-a întâlnit cu Fejer Rodica, reprezentant al femeilor îngrijitoare din Petah Tikva. În urma discuției dintre cele două părţi, s-a considerat foarte importantă organizarea unei Conferințe cu tematica „Împotriva exploatării femeilor”, pentru că femeile din România care lucrează în Israel se confruntă cu diferite probleme, datorită lipsei informațiilor cu privire la drepturile lor.

Deschiderea oficială a organizaţiei OFSD Italia a avut loc la data de 13 februarie 2016 la sediul Partidului Democrat (PD), Circolo Romano Sanita e Ambiente.
Printre invitaţii de seamă  ai evenimentului s-au numărat: Dnul Senator Athos de Luca, Dnul Carlo Famiglietti, coordonator Circolo Romano Sanita e Ambiente, candidatul pentru Primarie, Dnul Roberto Giachetti si Dnul Carmine Farcomeni, Consilier.

extern5
extern6

La data de 6 martie 2016, s-a înființat în Spania la Madrid organizația OFSD Spania.  Printre invitaţii de marcă ai evenimentului s-au numărat: doamna Viqui Moreno, secretar general PSOE  Arganda del Rey, domnul Antonio  Miguel Carmona, consilier în primăria Madrid.
În cadrul conferinței de alegeri, s-a discutat despre rolul femeii în societate și despre implicarea acesteia în politică și în viața socială a comunității, precizând faptul că femeile social-democrate contribuie la realizarea unor acțiuni și evenimente remarcabile, aducând schimbări reale în comunităţile în care trăiesc.

extern7
extern8

Evenimentul a fost continuat de participarea delegației la sărbătorirea Mărțișorului și a zilei internaționale a femeii în Arganda de Rey unde au fost aproximativ 200 de persoane. Spectatorii au avut parte de cântece și voie-bună, iar din partea PSD Diaspora Spania s-au oferit cu drag flori tuturor doamnelor care au fost prezente.

La data de 27 noiembrie 2016, a avut loc înființarea filialei OFSD Germania, eveniment onorat de invitați de seamă, precum președintele PSD Germania, domnul George Badea, reprezentanți ai unor asociații non-guvernamentale din Diaspora, dar și numeroși membri ai organizației PSD Germania.
În deschiderea conferinței de alegeri, domnul președinte George Badea a punctat mai multe probleme cu care românii de pe teritoriul Germaniei se confruntă, evidențiind faptul că, în decursul ultimilor 2 ani, organizația PSD Diaspora din Germania s-a implicat activ în protejarea drepturilor femeilor din comunitățile românești de pe teritoriul Germaniei.
În continuare, doamna președinte Debelka Lilla a făcut referire la importanța organizației de femei, la rolul esențial în exprimarea și valorificarea drepturilor femeilor și ale familiei, reamintind elemente esențiale din programul și proiectele începute de OFSD România. De asemenea, s-au transmis mesaje realizate de membri marcanti ai OFSD Romania: europarlamentarul și președintele OFSD, Viorica Dăncilă și secretarul general OFSD, Maria Lazăr, secretar de stat.

Cu aceasta ocazie, s-a înființat și filiala OFSD Mannheim.
La final, s-au stablit obiectivele organizației OFSD Germania, și anume respectarea drepturilor femeii, protecția copilului, combaterea violenței domestice și a traficului de persoane în rândul femeilor și al copiilor.

extern9

OFSD Spania

Membrele OFSD Spania s-au deplasat, în interes umanitar, la o familie cu 3 copii din Alcala de Henares, pentru a-i aduce o speranță de mai bine, prin cadourile oferite. Dintre cei trei copii, fetița de 4 ani suferă de miopie galopantă și de multe alte boli grave.

extern12
extern13

Asociația „Carpatica” din Campo Real, împreună cu OFSD Spania, a organizat la Arganda del Rey, evenimentul intitulat „MÂNDRI CA SUNTEM ROMÂNI”, la care s-au prezentat costume tradiționale românești, vopsirea ouălor roșii de Paște și muzică populară românească.

extern10
extern11

La data de 29 mai 2016, OFSD Arganda del Rey împreună cu „ASOCIATIA VIVE”, au sărbătorit Ziua internațională a copiilor, în parcul CARLOS GONZALEZ BUENO din Arganda del Rey.
La eveniment au participat copii români și spanioli, împreună cu părinții și bunicii lor, organizându-se activități creative și jocuri în parc precum: pictură pe față, concurs de desene pe sol, atelier de quilling, jocuri pentru copii, tombolă pentru copiii participanți cu mici surprize din partea Clubului seniorilor al Bibliotecii.
Mămicile din cadrul OFSD Arganda del Rey au oferit dulciuri tuturor copiilor din parc.

extern14
extern15