Despre CFSD

Clubul Femeilor Social-Democrate oferă un cadru de dezbatere şi de organizare a unor activităţi susţinute de femeile social- democrate sau de simpatizantele social-democrate, ce doresc să participe şi să contribuie direct la realizarea unor programe sau la emanciparea politică, culturală şi civică a femeilor.

Prin activităţile desfăşurate, clubul urmăreşte îmbunătăţirea imaginii publice a femeilor, creşterea încrederii în capacitatea lor de a reprezenta factori de schimbare şi de referinţă pentru comunităţile în care trăiesc.

Regulament CFSD

Activitatea Clubului Femeilor Social Democrate

Clubul Femeilor Social Democrate funcționează în mai multe județe. În urma înființării Cluburilor Județene, s-au constituit și Cluburi în mai multe orașe ceea ce a intensificat propagarea ideilor social-democrate la nivel național.

activitate1
activitate2
activitate3
activitate4
activitate5
activitate6

Pe parcursul celor 3 ani de când s-a înființat primul Club al Femeilor Social – Democrate, s-au realizat numeroase acțiuni prin care CFSD  s-a implicat în viața social-culturală, reușind să capteze un număr mai mare de alegători.

Clubul Femeilor Social Democrate Bihor s-a deschis oficial sub deviza ,,Viitorul tău este viitorul meu”, pornind la drum cu 40 de membri fondatori. În prezent în CFSD Bihor activează 250 de membri.

activitate7
activitate8

S-au organizat mai multe conferințe având diverse tematici.
În urma desfăşurării la Oradea a conferinţei cu tematica de mare interes şi actualitate „La muncă egală, salariu egal”, s-a editat o broșură care  se adresează  tuturor femeilor interesate de problema asigurării egalității de șanse, care sunt pregătite să afirme că a venit timpul pentru plată egală.
Totodată, aceasta prezintă un material de sprijin pentru dezvoltarea programului european „La muncă egală, salariu egal”.
Prin această acțiune, Clubul Femeilor Social Democrate a contribuit la campania Partidului Socialist European.

brosura

Clubul Femeilor Social-Democrate din Bihor a organizat primul bal de caritate intitulat „Împreună pentru o viaţă mai bună!”.
Evenimentul a avut ca obiectiv strângerea de fonduri, destinate terapiei copiilor și tinerilor cu autism, din cadrul Asociației S.O.S. Autism Bihor.
Fondurile adunate, au fost folosite pentru desfășurarea unui program de integrare socială dedicat copiilor din cadrul Asociației S.O.S. Autism.

activitate9
activitate10

S-au organizat și alte acțiuni de suflet în județ. În satul Tășad, comuna Drăgești, s-a finalizat acțiunea „Jucăria mea este și a ta!” prin colectarea și sortarea unor jucării. S-au strâns 8 saci cu jucării, de care s-au bucurat cei aproape 40 de copii ai grădiniței din comuna Tășad. Intrarea în grădiniță, împărțirea jucăriilor si a fructelor donate s-a făcut pe muzică de colinde de Crăciun.
Cea de a doua acțiune, intitulată „Din suflet pentru suflet de Crăciun!”, s-a desfășurat la Căminul pentru persoane vârstnice din satul Băița. Cei 43 de bătrâni s-au bucurat de pachetele individuale primite, 20 de kilograme de banane, un porc si ornamente pentru bradul de Crăciun. Cabinetul medical al căminului s-a îmbogățit cu această ocazie cu două tensiometre performante și un glucometru. Cea mai mare bucurie sufletească a bătrânilor din cămin, confirmată și de lacrimile de bucurie ivite în colțurile ochilor, a fost programul de colinde și cântece al doamnelor din Clubul Femeilor Social Democrate.

activitate11
activitate12

În întâmpinarea zilei internaționale a femeii, Clubul Femeilor Social-Democrate Bihor a organizat, la Filarmonica Județeană din Oradea, spectacolul „Parfum de primăvară”. Spectacolul s-a dorit a fi un cadou de excepție, oferit femeilor din întregul județ. Cele peste 500 de femei, care au primit invitații la eveniment, au fost încântate de arii din opere celebre.

activitate13
activitate14

Mereu în inițiativă, Clubul Femeilor Social-Democrate Bihor a organizat numeroase activități precum: activități culturale, activități turistice recreative, activități umanitare și filantropice, activități în interesul comunității. Pentru a extinde domeniul spre acțiuni ecologice, membrele clubului au plantat un număr de 2000 de puieți în pădurea din Băile Felix.

activitate15
activitate16

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, CFSD a organizat acțiuni de donare de sânge.

activitate17

În preajma sărbătorilor de Paște, sub deviza „Dar din dar se face rai”, s-a inițiat prin Clubul Femeilor Social – Democrate Bihor  o acțiune prin care 120 de persoane au servit o masă caldă și au împărtășit  alături de ceilalți membri ai comunității, gânduri și urări de bine. La plecare, fiecărei persoane dintre cele invitate, i s-a oferit, în spiritul sărbătorilor, un pachet, constând din alimente și produse specifice de Paști.

activitate18
activitate19

De Ziua Europei, în cadrul Clubului Femeilor Social–Democrate Bihor, s-a marcat momentul prin organizarea unui eveniment cultural-artistic, intitulat sugestiv „Mândri că suntem români, mândri că suntem europeni”.

activitate20
activitate21

Clubul Femeilor Social-Democrate Bihor a inițiat campania „Prezent și viitor pentru sănătatea ta” pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să fie și să rămână sănătoși.
În cadrul acestei campanii, care a debutat în Băile 1 Mai, s-au testat gratuit  tensiunea, s-au efectuat analize de glicemie, s-a măsurat indicele de masă corporală (înălțime, greutate, vârstă), EKG, s-a măsurat riscul de osteoporoză. La buna desfășurare a acțiunii și-au adus aportul, medici, asistente, studenți la medicină, dar şi peste 30 de membre ale clubului.

activitate22
activitate23

Din activitățile Clubului au făcut parte în mod evident și activităţile de precampanie şi campanie ale Partidului Social-Democrat Bihor.

activitate24
activitate25

CFSD a încercat întotdeauna să-i ajute pe oameni, indiferent de problemele pe care le-au avut. Membrele Clubului au găsit soluții pentru diverse situații de criză, precum strângerea de ajutoare pentru oamenii săraci, astfel materializând și consolidând ideile social – democrate despre adevărata solidaritate dintre oameni.
În cadrul unui eveniment destinat familiilor defavorizate, după împărţirea pachetelor de ajutoare, a avut loc un program de cântece religioase.

activitate26
activitate27

Acțiunea, intitulată „Din suflet pentru suflet de Crăciun!”, pe care a inițiat-o Clubul Femeilor Social-Democrate, prin cele 10 reprezentante, s-a materializat prin vizita Asociației Down din Oradea. Cei 25 de tineri din cadrul Asociaţiei Down s-au bucurat de pachetele primite. Dar cea mai mare bucurie a acestor tineri, confirmată și de emoţia vizibilă a participanţilor, a fost programul de colinde și cântece.

activitate28
activitate29

Un alt eveniment important a fost Balul de caritate organizat pentru femeile care își cresc singure copii intitulat „Inimă de mamă”.

activitate30
activitate31

În spiritul atmosferei lunii decembrie, Clubul Femeilor Social Democrate a organizat o acțiune în satul Curtuișeni, pentru a aduce bucurie în casa unor oameni nevoiași. În cadrul acesteia, inimoasele membre ale Clubului au dotat locuința familiei Gellen, o familie mai puțin norocoasă, cu tot ce era necesar: mobilier, lucruri utile și haine. Tot acum a avut loc finalizarea lucrărilor la locuința lor din satul Curtuișeni. Până acum acești oameni trăiau într-o fostă gară, în condiţii mizere, de neimaginat, pentru o familie cu doi copii, dintre care unul cu dizabilități. Clubul Femeilor Social-Democrate Bihor a reușit să aducă speranţă în viaţa lor, realizând îmbunătăţiri ale clădirii și amenajarea unei camere. În acest scop s-au executat lucrări de amenajare, reparație și întreținere, începând cu acoperișul, au fost schimbate geamurile și ușa, s-a renovat interiorul casei, urmărindu-se asigurarea condițiilor normale, de trai decent, pentru o familie cu doi copii.

activitate32
activitate33
activitate34