1. PE PRIMUL LOC COPIII – Este proiectul demarat de OFSD din anul 2010. Prin acest proiect ne-am propus sa initiem o serie de actiuni atat in ce priveste imbunatatirea legislatiei cat si pregatirea unor masuri si solutii pentru politicile publice guvernamentale in interesul protectiei copilului.

OFSD a initiat proIectul de lege „Un sistem social unitar de crestere si educare a copilului cu varsta intre 1 si 3 ani”, care a fost in dezbaterea Parlamentului. O alta propunere s-a referit la cresterea alocatiilor pentru copii precum si a indemnizatiilor pentru femeile care nasc si cresc copii.

In colaborare cu reprezentante din Parlamentul European s-a initiat actiuni comune privind „Solidaritate intre tarile membre in ce priveste sprijinul si protectia copiilor a caror parinti lucreaza inafara tarii.

2. VIOLENTA DOMESTICA POATE UCIDE – reprezinta un demers al OFSD pentru sensibilizarea opiniei publice dar si a institutiilor cu raspunderi in acest sens,pentru crearea unui front comun privind prevenirea si combaterea violentei domestice impotriva femeii, a copilului si a persoanelor in varsta. Proiectul a devenit o prioritate in momentul de fata, odata cu amplitudinea acestor fenomene grave, organizatia noastra coopereaza in acest sens cu ONG-uri si cu institutii importante ale statului.

3. PACT PENTRU DEMNITATEA FEMEII – Proiectul a fost lansat in anul 2014, cu prilejul Zilei de 8 Martie si el urmareste o serie de masuri impotriva discriminarii femeii in plan economic, social si politic, avand ca prioritate o mai mare implicare a femeilor in societate, determinarea partidelor politice pentru sustinerea femeilor in ocuparea unor functii de raspundere si de decizie. Acest proiect se constituie intr-un apel catre toate organizatiile de femei politice si profesionale, catre ONG-uri si societatea civila, pentru a sustine femeile si a schimba statutul lor in societatea romaneasca.

4. FEMEILE POT REUSI – care semnifica un sistem bine organizat de pregatire a femeilor in vederea participarii lor atat in campaniile electorale in calitate de candidat,dar si pentru ocuparea unor functii importante in viata publica.

Tot in acest scop, anual, se organizeaza SCOALA POLITICA A FEMEILOR PSD – prin care un numar mafre de femei ale PSD se pregatesc pentru a deveni apte sa indeplineasca anumite functii politice dar si administrative.

5. ROMANIA LA FEMININ – este un proiect prin care OFSD isi propune sa sustina femeile romance, atat in tara cat si inafara, in special al celor care sunt creatoare de valori materiale si sprituale, oferind astfel modele pentru generatiile tinere.